Montaj apometre

Apometrele se folosesc atat in domeniul industrial, cat si in domeniul casnic. Indiferent de locatia lor, ele au un rol important deoarece masoara cantitatea de apa folosita. Acestea trebuie sa inregistreze consumul real de apa calda sau de apa rece. Avand in vedere valoarea lor trebuie sa va asigurati ca montajul acestora este unul eficient si permanent. Nimeni nu isi doreste sa monteze si sa demonteze in mod constant apometrele.

 

In plus, pentru ca acestea sa fie precise este necesar ca montajul lor sa fie corect realizat. Majoritatea apometrelor necesita un montaj orizontal perfect. Cu toate acestea sunt si apometre care se pot monta si vertical. Este important sa le pozitionati drept (indiferent ca sunt orizontale sau verticale). In caz contrar exista posibilitatea ca acestea sa inregistreze o cantitate de apa diferita de cea reala.

 

In plus, va ingreuneaza citirea acestora. Pentru montajul acestora se taie o parte din teava de apa. In acest fel se pot racorda pe portiunea de teava anterioara robinetului de siguranta. Acesta se gaseste sub chiuveta. De asemenea, robinetul de sub chiuveta trebuie sa se inchida etans. In momentul in care acest lucru nu mai este posibil se inlocuieste. Dupa aceea se reface racordul dintre segmentele de teava care au ramas.

 

Este important ca apometrele sa se instaleze la vedere pentru a nu se creea niciun disconfort la citire si nicio eroare. Dupa realizarea racordului dintre tevi se sigileaza. Sunt certificate, apoi, metrologic. Certificarea se da pe o anumita perioada (de cativa ani) si difera de la apa calda la apa rece.

 

In cazul celor cu multijet, dupa montaj se va face proba functionarii si se va observa cum debitul de apa se imparte in mai multe debite mici de apa. Atunci cand robinetul de apa este actionat ele vor lovi turbina in mod simultan in mai multe puncte, fara sa isi schimbe din echilibrul perfect. Apoi, se evacueaza apa in partea de sus a robinetului. Astfel, se asigura cea mai buna performanta a apometrelor.

 

Montajul corect va ajuta sa obtineti o inregistrare corecta a apei consumate. In felul acesta nu platiti nimic suplimentar pentru ceea ce nu ati consumat. Montajul apometrelor se realizeaza de catre instalatori specializati. La fel si sigilarea si ceritificarea metrologica. Verificarea metrologica trebuie realizata in mod periodic pentru o buna functionare si precizie a acestora.© www.apometru.com.ro 2018 | ANPC


Apometru apa rece, Apometru apa calda - preturi apometre si alte informatii